Keroncong Hari Raya
October 16, 2006


Kami ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada ibu bapa, adik beradik, saudara mara, sahabat handai, para guru dan seluruh umat Islam di pelusuk dunia. Tidak lupa juga buat para buah hati kami yang sentiasa jauh di mata tapi dekat di hati.

Bercakap tentang berjauhan, ingin juga kami memanjangkan salam Raya ini kepada rakan-rakan kami yang masih berada di Amerika Syarikat, terutama brader Alee dan Pak Andak dengan ucapan:
“Biarpun gambar kami bersama Papa Rock hanya di sebelah vending machine, gambar itu jualah yang menjadi kenangan pengikat inspirasi dan pembakar semangat kami untuk terus berkarya. Usah dikarang cerita jumpa Clapton di blues club kerna Gamal cakap dia bawak lu orang pegi Ghareeb Nawwaz makan nasi beriyani lepas concert itu hari. Kot ye pun passing la gambar sekeping dua; takkan bawak handphone ada kamera tak amek gambar ngan Clapton kut? Kitorang dah ada pun kontek kat Singapore Indoor Stadium untuk masuk backstage bulan satu nanti. BTW, brader berjanggut dalam gambar kat atas kirim salam sama lu orang.”
Sekali lagi, Selamat Hari Raya Aidilfitri. Maaf zahir dan batin dari hujung rambut ke hujung kaki. Jangan lupa untuk menonton Raya Bersama Wings di TV9, pada hari Raya kedua nanti. Oh yeah!



Comments:

wahahaha! terkedu kejap! siut!

SELAMAT HARI RAYA braders dari wa di perantauan. main bunga api dan mercun katak jangan lupa kami di sini!

-pakAndak-

p.s ayam2 jantan sudah berkokok huh!
 

oi mnate camne ko leh dpt contact nak gi backstage Clapton plak nih?? gua pon nak gak itu macam
 

dah la badol...sibuk je ko nih.ko gi naik kapal pirate tuh.jgn sibuk2 nk gi concert lak.
 

hahah hebat2..!

tahniah aaa serih dan salah..

-ALI-
 

giveup.. surender aa aku.. angkat bendera putih..
-ALI-
 

oi mazree .. lu x puas hati ke gamba aku kat old trafford kuar kat utusan .. gua dah ajak lu byk kali lu xnak follow sape suruh gigih sgt nak jadik poser nerd
 

Pak Andak & Alee: Haha... Selamat Hari Raya! Maaf zahir... batin takde dosa kut. Salah ngan lu org aku tak tau la...

Maz & Badol: Bosan ah ManUre...
 

oi budget joey barton tunjuk bontot die kat everton tuh bagus sgt aaa huh? Kire Man City power abis aaa???? setakat every year battle kat paras relegation x payah kecoh aaa brader

aku bagi cristiano ronaldo sorang lwn the whole Man city squad .. itu pon Ronaldo boley gelecek sampai masuk gol trus
 

korang gaduh2 chelsea n portsmouth masuk champs league tahun dpn...tara guna juga...bila balik kg luat abe if? i ingak nok ikut naik bot aa..hahhaha...bila lg mau jalan2 klate dude?
 

badol: menggelupur la lu mamat. tgk derby nnt cane... takyah la kecoh awal2 sangat...

jeghi: aku tak blk kg laut tahun ni brader. grandparents aku from klate ada kat kl; sedara ramai kat kl dah. so this year raya kat kg pandan n pj. haha, rilek sket kl takde org :) slamat hari raya weh, maaf zahir batin. kirim salam kat jonah lomu...
 

ko keluar tv ke nanti serih?
 

weh jgn lupe record kat tv pastu send kat jammingmencanak aaight
 

pie: kalo tak kuar tv ko igt kitorang nak gi ke? hahaha...

manloq: umah aku takde video player la nak rekod apa suma tu. lu tgk je kat torrentmalaya nnt konfem ade aa..
 

WOW muke serip kuar TV mesti ramai awek terpikat slurpslurp
 

hohoho, nak kuar tv punya pasal ke. memula aku tgk gambar tu aku ingatkan brother tabligh mana la
 

badol: calm down...

pie: haha, tabligh? lebih kurang la...
 

selamat hari raya maaf zahir dan tok batin
 

serip nak satu geng ngan tabligh? harapan menggunung tinggi tuh sebenarnye
 

Papa Rock muka cam tak ikhlas je nak gamba ngan ko serih. nampak cam nak taknak je. complete opposite ngan muka ko yang tersengih-sengih. tak pun maybe Papa Rock bengang mulut ko bau macam turtles' pond.
 

pi'e: slamat jalan raya

badol: lek aa badol, kurang2 tak jadi pirate cam ko

judd: wahaha wtf dawg. better get your popular culture knowledge right. tu joe wings ah, bukan ramli sarip. ko amek gambar ngan ruffedge sial dulu kat konsert af...
 

waarrrgghhh hahaha nampak sangat aku tak tau mende. muka cam lebey kurang je doh. jambang tuh sumer. blogger siblings~
 

at least aku jadik pirate dpt gamba ngan ramai awek cun .. lu gamba ngan papa rock je awek2 nye mane?
 

bergambar ngan awek cun bukannya dapat pun awek2 tu....last2 balik bilik layan porn depan komputer gak, ditemani vaseline... come to think of it, awek2 mmg suka bergambar ngan maskot cam kat disneyland, six flags... so tak beza mana pun kau ngan taraf maskot badhole oi
 

pwnd
 

+1
 

oi baron lu jeles ke awek2 nak bergamba ngan aku?? Tau aa sebelum nih ko yg jadik mascot .. American Idol krohkrohkroh
 

dol, back to basic...aku tak kisah dol, honest. joke ni kalau kita nak buat kat org, kita kene ready nak terima gak. it works both ways, but takkan takleh come up ngan modal baru. thats a brutal comeback bro. susah aku nak terima. I'm sure you can do better than that, right? come on aaa, kata don juan pirate...ramai awek2 bergamba, takkan simple joke takleh be more creative kot....
 

snoop, ko tunjuk sket kat dia real 'pirate' cemana gayanya...
 

jangan dooo...badol kalau tgk "real pirate" tu snoop...mau ngucap bahasa hindi plak kang. Yennadeh!
 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]



Photography by Azalia Suhaimi

About
  • Asrif, b. 1983
  • Subang Jaya, Malaysia
  • asrifomar[@]gmail[.]com
Published Travels
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 2.5 Malaysia License.