Malaysia 2007
August 22, 2007

Aahh.. the school holidays. What better time than now for the school kids to infest the floors of KLCC, swarming my path to lunch via the escalators, lifts, walkway and every other inch of the building.

Nah, I don’t mind the primary school kids, they’re adorable.

I’m talking about the high rolling super magical outrageously over the edge extreme living children of Chuck Norris that are the secondary school kids.. ageing 13 – 17 I’d presume.

Now, it’s not that they’re that much of annoyance, to me at least. No, really.. should they not have a major discussion in front of the escalators as people are going back to work, I couldn’t really be bothered.

Nevertheless, they aren’t showering me with flowers and potpourris as I prance along a red carpet made out of their backs either.

So where do I really stand on this one?

It doesn’t matter. I can’t do anything about it.

Anyway, I was walking down the stairs to the train station and saw these three kids smoking. A glance at them, one couldn’t really give a damn. But seconds after passing through, I realized that they are the perfect representation of their generation. And I went back a few steps..

"Korang makan dah?"

".."

"Aku tanya elok² nih.. korang dah makan lom?"

"Belum.. pehal brader? Tak nampak kitorang tengah layan rokok ni.."

"Korang nak makan free tak? Aku nak interview sket. Korang jawab soalan sikit² je.. makan aku bayo.."

Buggers nodded and followed me to the Burger King nearby.

"Korang nama apa?"







"OK.. Azim normal. E-one eh.. apsal nama kau macam formula matematik? Ada ‘e’ pastu tolak kat tengah².. boleh ada nombor satu lak kat belakang tu."

"Apa ni bang.. kamon la.. ni nama MySpace saya. Takkan la kat profile MySpace nak letak Iwan kut. Cemana awek nak lekat? Nanti saya hantar smile kang diorang tak reply lak."

"Ooh ok.. balik nanti aku bukak akaun MySpace letak nombor banyak² kat nama aku. Ni sorang lagi, Tarique.. nama betul ke? Takde rupa Arab pun ko ni nama ada -ue kat belakang?"

"WTF you talkin' playa? This be ma real name.. I'm Tarique Nashawn Prince III.. representin'! You don't mess with the prince or in your tears you will be rinsed. You feelin' me?"

"Allright.. Azim, apsal rambut kau macam ada ekor tupai kat tengah² tu. Memang ada bela sekor ke atas tu..?"

"Apa ni bang.. jangan la lekehkan rambut saya. Dekat setengah jam dok depan cermin pagi tadi nak bagi tegak macam ni. Ni la style zaman sekarang. Tak caya cuba tengok player bola Malaysia ke, artis² ke.. semua rambut gini bang."

"Semua ada bela tupai ye..? Ni kolar baju kau terangkat ni, butang semua bukak.. kenapa lak? Tinggi kemain.. macam Dracula lak aku nengok.."

"Ala.. abang ni kolot la. Zaman sekarang semua orang pakai kolar kena naik atas. Baru urban.."

"Urban hangguk kau. E tolak satu, apsal rambut kau tutup sebelah mata?"

"Saya ikut je bang. Tetiap hari Ahad saya bukak TV3 tengok Melodi band² Indon Peter Pan, Samsonite, Radja, Sofaz semua rambut macam ni.. nampak cool, saya ikut la.."

"Ooh betul².. aku pun rasa cool gak. Anyway, Tarique ma man.. how you doin' with that Whopper right there? Sorry I couldn't get no hot sauce for you man."

"Aight it's all cool aight all cool aight WHAT! WHAT! WHAT! aight cool aight no worries be AIGHT! eh silap.. WHAT!"

"Kelas BI kat skolah kau ajar banyak tu je ke?"

"Dah tu je yang saya reti bang.. belajar kat MP3."

"No hal.. at least you learn something. Ni pakai sweater skali ngan hood bagai, cap besar UFO semua ni, tak panas ke? Nak kata demam, atas tebal.. bawah pakai shorts je. Ni kasut ni betul ke saiz kau? Besar semacam.."

"Banyak tanya la abang ni. Ni la hip hop bang. Kalau Azim abang tengok dia rambut dia macam ada jambul, semua kumpul kat tengah.. tu Urban, dia suka Ruffedge ngan VE. Saya suka gak diorang tapi saya lebih pada hip hop bang.. macam Urban Method la. Ala abang apa tau.."

"Pasal tak tau la aku nak interview korang. Tapi sekarang aku dah tanya memacam pun aku still tak berapa paham lagi. Takpe la, dah pukul dua.. aku kena masuk opis. Belajar leklok.. selamat.."

And I walk through the tunnel, heading back, wiping drops of tears falling slowly from my eyes.



Comments:

menarik dow..tu baru 50 tahun pas merdeka..

ada video prof khoo kay kim ckp pasal msia - fasiliti kelas pertama, minda kelas ke-3.

apa2 pun, mantap!!
 

were you really?
 

yeah same Q here
 

folks, it's fictional and how i wish it nowhere near reality.
 

if it ain't jeepin', it ain't creepin'
 

tinggi jugak imaginasi ko ye abg serih.. but yeah.. it's pretty sad.. (even though aku tgh pakai baju colar naik atas jugak right now)
 

fuck those who pop their collars!!
cuz chicks are fickle beings...
 

What's the matter with you? Huh? Were so bored to play such imagination in your head? Hey Manana, it's not normal to dream about three prepubescent male teens. Unless you're a priest or a scoutmaster. And to condescend these fictional characters in such manner. Seriously, get some help.
 

Awesome. I almost fall for it. But knowing Asrif, you'd never do something as berani as that.
 

su, koncil nickname kat skolah ke..?
 

kau patut interview bebudak pengikut ayah pin yg jumper tepi kedai prada tu.
 

walaupun ini imaginasi kau, aku tetap kagum dgn kau serih. tabik spring!!!
 

Nasib baik imaginasi...baru je nak nobatkan ko sebagai aktivis masyarakat td...neway, good thought.
 

hahahah mulo2 ingat sungguh doh.. baco lamo2 sounded ridiculous. but point deliveredlah.
 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]



Photography by Azalia Suhaimi

About
  • Asrif, b. 1983
  • Subang Jaya, Malaysia
  • asrifomar[@]gmail[.]com
Published Travels
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 2.5 Malaysia License.